Sådan kan du fortsat beskytte dine næste fra covid-19

Verden er så småt ved at vende tilbage til det, vi kendte før pandemien startede. Du behøver ikke længere coronapas for at tage på restaurant, og lyntestcentrerne lukker ned. Men selvom hverdagen ser nogenlunde normal ud igen, så er smitten på ingen måde forsvundet.

Test og stop smitten

Selvom covid-19 ikke længere antages som værende en samfundskritisk sygdom, smitter den stadig danskere hver dag. Der er stadig individer, som er særligt sårbare, skulle smitten nå til dem. Det er derfor en god idé stadig at tage visse forhåndsregler, når du omgås venner eller familiemedlemmer, som, du ved, særligt ville blive ekstra ramt af at få covid-19.

Når du har været sammen med en stor gruppe, været til koncert eller, hvis du omgås med mange forskellige mennesker på dit arbejde, ville det være bedst stadig at teste, så du ikke tager smitten med hjem til bedstemor. Teste kan du heldigvis stadig, selvom lyntestcentrene er lukkede, ved at købe hjemmetest. Hvis du sørger for at have en stak tests derhjemme, kan du nemt teste dig selv, inden du mødes med folk. Selvom testen ikke har 100% korrekthed, så er der stadig en god chance for, at du når at opsnappe smitten, inden du kommer til at give den videre. Det kræver meget lidt af din tid og energi, og kan gøre en forskel for dine næste.

Behold fokus på hygiejne

Pandemien har tvunget os til at se anderledes på hygiejne, og nogle anbefalinger er kommet for at blive. At vaske hænder og spritte af hyppigt er nemlig stadig en stor fordel, da det også hindrer andre smitsomme sygdomme, såsom influenza og forkølelse, i at sprede sig. Det gør en tydelig positiv forskel og mindsker sygedagene i vores samfund, ved fortsat at praktisere god håndhygiejne. Lad os samlet fortsat passe rigtig godt på hinanden.