Hvordan vælger man en god parterapeut?

Der skal ikke herske tvivl om, at man kan finde mange parterapeuter i Danmark. Det betyder, at du og din partner også kan finde en ideel terapeut, der kan hjælpe i jeres situation.

Ikke alle føler dog, at det er nemt at skulle vælge. Det hænger typisk sammen med, at de mange valgmuligheder kan virke overvældende.

Det vigtigste er, at man ikke blot vælger en vilkårlig terapeut. Gør man det, risikerer man at vælge en terapeut, der ikke har den nødvendige viden og erfaring til at kunne yde optimal hjælp.

Vigtigt at vælge en parterapeut med speciale

Hvis du og din partner eksempelvis er på jagt efter en parterapeut i Odense, er det vigtigt at vælge en aktør med rette speciale.

Parterapi er et meget bredt område, og derfor er det ikke muligt at være ekspert indenfor alle aspekter af det. Som følge af dette, er det afgørende, at du vælger terapeut med omhu.

Heldigvis er de fleste terapeuter gode til at belyse deres stærke sider, hvorfor det er overkommeligt at finde ud af, hvorvidt en given terapeut har speciale i det område, som du og din partner søger hjælp til.

Forsøg at finde anmeldelser fra andre klienter

Inden man beslutter sig for at starte i behandling hos en bestemt terapeut, er det en god idé at undersøge, hvad andre klienter har at sige om vedkommende.

Derfor anbefales det, at man forsøger at finde anmeldelser på nettet, inden man vælger. Ved at gennemgå sådanne anmeldelser, har man bedre forudsætninger for at vælge en parterapeut, der er dygtig til sit arbejde.

Anmeldelser af parterapeuter kan man finde mange steder, men man bør starte jagten på Trustpilot eller Facebook. Det er de to mest anvendte platforme, når det kommer til anmeldelser af blandt andet terapeuter.

Hav ikke for meget fokus på pris

Det er selvfølgelig ikke nogen hemmelighed, at der er forskel på terapeuternes priser. Derfor er det helt naturligt, at det er et aspekt, som mange har fokus på.

Selvom der intet er i vejen for at ville passe på sine penge, er dette ikke tidspunktet at være tilbageholdende. At vælge den rette terapeut kan være afgørende for, om du og din partner kan redde jeres forhold.

Derfor anbefales det, at man ikke har for meget fokus på det økonomiske aspekt. Det er bedre at fokusere på at finde en specialiseret terapeuet med et godt renommé – så må prisen komme i anden række.