Mister dit barn tit sit tøj i børnehaven?

Det er ikke ualmindeligt, at børn mister deres tøj i børnehaven. Det er ofte, fordi tøjet ikke er mærket med barnets navn, og derfor er det svært for børnehaven at finde ud af, hvem der ejer tøjet. Det kan være en stor udfordring for forældre, der har børnehavebørn, fordi det ofte er dyrere tøj, der bliver vasket og ikke mindst, fordi det er svært at finde ud af, hvem der ejer tøjet.

Derfor er det en god idé at mærke tøjet med barnets navn, så børnehaven kan returnere tøjet til det rigtige barn. Det er især vigtigt at mærke tøjet med barnets navn, hvis det er dyrere tøj eller tøj, der er særligt vigtigt for barnet. Du kan mærke tøjet med barnets navn ved hjælp af navnelapper, som du kan købe i mange forskellige farver og størrelser.

Have ekstra tøj liggende

Mærker du ikke tøjet med barnets navn, kan det være en god idé at købe tøj i flere forskellige størrelser, så du altid har noget tøj, der passer til barnet. Det kan også være en god idé at købe tøj i flere forskellige størrelser, hvis du ved, at barnet vokser hurtigt. På den måde kan du altid finde noget tøj, der passer til barnet, selvom det måske ikke er det samme tøj, der blev vasket sidst.

Gør de voksne opmærksomme på hvilket tøj dit barn har på

En anden måde du kan minimere risikoen for, at dit barn mister sit tøj, er at gøre de voksne opmærksomme på, hvilket tøj dit barn har på. Det kan du gøre ved at skrive en lille note, som du kan placere i barnets tøjkasse. På den måde ved de voksne i børnehaven, hvilket tøj dit barn har på, og hvilket tøj barnet skal have på efterfølgende. Det er dog ikke alle børnehaver, hvor de er villige til at bruge denne metode, så spørg lige først.