Hvordan bliver man skilt?

Det er aldrig let at blive skilt. Først og fremmest kan det være svært at træffe den endelige beslutning om at forlade sin partner. Det kan have en stor økonomisk og følelsesmæssig indvirkning, og det kan være hårdt for dine børn. Men i sidste ende kan det være det helt rigtige at gøre, hvis du sidder i et dårligt ægteskab. For det andet, så er der mange ting at tænke over, før du bliver skilt, og der findes ikke et enkelt svar, der passer til alle. I denne artikel vil vi forklare dig, hvordan man bliver skilt. Læs videre herunder.

Snak først med en advokat

Hvis du overvejer at blive skilt, er det vigtigt, at du først taler med en advokat. En advokat kan hjælpe dig med at forstå den juridiske proces, og hvad du kan forvente. De kan også hjælpe dig med at sikre, at alt er retfærdigt, og at dine rettigheder er beskyttet. Det kommer meget an på din situation. Hvis din partner og dig hverken har børn, hus eller andre værdier sammen, så er skilsmissen langt nemmere at håndtere. Hvis du derimod har alle de førnævnte ting med din partner, så bør du snakke med en advokat. En dygtig advokat vil forklare dine rettigheder og give dig gode råd undervejs, så du bedst muligt kommer helskindet igennem processen. 

Få styr på dit papirarbejde

Hvis du har besluttet dig for at blive skilt, er der noget papirarbejde, som du skal tage dig af. Det omfatter ting som at få en kopi af jeres ægteskabsattest og udfylde ansøgningsskemaet om skilsmisse. Det gør du gennem Familieretshuset og det skal gøres online i dag. Herefter vil de behandle jeres sag. Hvis I (din partner og dig) er enige, så er processen hurtigere, hvorimod hvis der er uenigheder eller problemer i ægteskabet (såsom vold), så vil sagen falde over til Familieretten.  Hvis du har spørgsmål til denne proces, så kan din advokat hjælpe dig gennem ansøgningsprocessen og få styr på dit papirarbejde, så du får sendt din ansøgning korrekt afsted. 

Tænk på dine børn

Hvis I skal skilles og har børn, er det meget vigtigt at tænke på, hvad der er bedst for dem. I skal forsøge at udarbejde en forældreplan, der er retfærdig, og som fungerer for jer begge. Det er også vigtigt at tænke på, hvordan skilsmissen vil påvirke jeres børn følelsesmæssigt. Herudover bør I sikre jer, at I begge er enige om det samme, når det gælder børnebidrag. Hvis du har spørgsmål om dette, bør du tale med din advokat. I nogle tilfælde kan det føre til, at der skal mægling til, før sådan en plan kan komme på plads. Dette er i tilfælde af, at begge partnere ikke kan blive enige. Sørg for så vidt muligt at have dine børn i tankerne, hvis du skal skilles, fordi det kan have indvirkning på dem.