Action i Aabenraa

Aabenraa er en by der byder på meget forskelligt. Til dem der elsker underholdning og at være aktive er der mange oplevelser i Aabenraa. Her er bla. SportsCentrum et besøg værd. I SportsCentrum får man sjov, spænding og aktiv hygge – alt under ét tag. Her kan man prøve kræfter med alt lige fra bowling til lasergames. Byen huser også Paintball Deluxe hvor man kan spille paintball som et hold. Sidst men ikke mindst kan man tage i High Park Sønderjylland. Her kan man opleve en ganske anderledes tur gennem skoven. Den foregår nemlig oppe i toppen af træerne. Her tilbydes en helt fantastisk klatrepark, i meget naturskønne omgivelser. Parken har 6 baner af forskellig sværhedsgrad. Hver eneste bane er unik, men fælles for alle er at alle baner har mange forhindringer undervejs. Her flyver tiden afsted!

En Søfartsby med historie

For de kunst- og historieglade er der nok at give sig til i Aabenraa. På kunstmuseet på Brundlund Slot er der fokus på kunst skabt af sønderjyske kunstnere. I Frøslevlejren kan du opleve et både interessant og dystert stykke Danmarkshistorie – her er anden verdenskrig i fokus. Der er også historie at hente på Aabenraa Museum som blev oprettet i 1887. Museet råder over en af landets største samlinger af skibsportrætter, skibsmodeller, flaskeskibe og oversøiske ting. Museet er beliggende midt i Aabenraa by tæt på gågaden og havnen.

Ruter igennem Aabenraas skønne natur

Er man til en tur i det fri danner Aabenraa, med sin idylliske natur, rammer til det. Flensburg Fjord Route er en naturskøn cykelrute tværs gennem det østlige Grænseland. Ruten går igennem flere større byer, såsom Aabenraa, Sønderborg og Flensburg. Derudover er der også den smukke og kystnære Østersørute som kombinerer nogle af de bedste oplevelser i Syddanmark. Ca. 140 km af den 820 km lange Østersørute går gennem Sønderjylland, hvor du bla. kommer igennem Aabenraa.