Undgå allergi i din hverdag

Mange ønsker at leve et så sundt liv som muligt. Nogle fokuserer på at dyrke en masse motion, nogle går meget op i deres kost, og nogle vil gerne finde en indre ro med meditation. Der er også flere, som ønsker at undgå at undgå allergier, som senere i livet, kan påvirke ens hverdag. Der findes flere forskellige former for allergier, men her kommer en guide til, hvordan du måske kan mindske risikoen for to allergier.

Undgå støvallergi

Uanset om du allerede har støvallergi eller gerne vil undgå det, kan en måde at mindske risikoen på være at anvende sengematerialer lavet med naturfiberen kapok. Det kan være du står som et spørgsmålstegn og tænker, hvad er kapok? Kapok er en naturlig fiber, som støvmider eller bakterier ikke kan leve i. Du kan både få madrasser, lagener, puder og dyner mm. lavet af kapok.

Undgå parfumeallergi

Mange kender det at bruge mange cremer og parfumer i deres hverdag. Parfumebrug kan dog udvikle sig til parfumeallergi, og derfor kan det være en god idé at passe på med mængderne af parfume i ens hverdagsprodukter. Hvis man gerne vil mindske risikoen for parfumeallergi, kan man for eksempel anvende krops- og ansigtscremer uden parfume, deodorant uden parfume, vaskepulver uden parfume og lade være med at sprøjte parfume direkte på huden. I stedet kan man eksempelvis sprøjte parfume på ens tøj eller i håret, hvis man stadig ønsker at dufte af parfume.

Hvis du får allergi

Hvis du står og mistænker dig selv for at have fået en allergi, kan det være essentielt at gå til lægen og blive testet for allergier. På den måde kan lægen hjælpe dig bedst og rådgive dig i forhold til hvad du skal gøre. Lægen kan eksempelvis fortælle dig hvilken slags medicin du kan tage, og hvordan du forholder dig til allergien i hverdagen.