Sådan optimerer du din søvn

Det er desværre blevet normen for mange ikke at kunne finde ro om aftenen efter en lang dag med mange krævende opgaver. Måske kender du følelsen af at lægge dig til rette i din seng og alligevel ikke at kunne finde roen til at falde i søvn. Der kan være mange grunde til, hvorfor så mange danskere jævnligt oplever denne urolige fornemmelse i kroppen, men mange gange kan det ganske enkelt være grundet overstimulering af kroppens sanser. Hvordan man kommer denne overstimulering til livs, skal vi kigge nærmere på i den følgende artikel, hvor vi vil præsentere dig for et par gode råd til, hvorledes du selv kan være med til at optimere din søvn. 

Invester i en trykstimulerende dyne 

Har man som følge af overstimulering svært ved at genfinde roen i kroppen til at falde i en dyb søvn, så kan det være fordelagtigt at overveje investeringen af en trykstimulerende dyne. Disse dyner kaldes også for kugledyner og er specialdesignet med små glasgranulater til at give den nødvendige trykstimulering til kroppen, når dynen tages på. Denne stimulering vil være med til at berolige kroppen på en naturlig måde og lade dig falde i en dyb søvn hele natten igennem. I øjeblikket er det danske selskab Hugged nogle af de førende forhandlere af kugledyner, og du har altså således muligheden for at investere i en kvalitetssikret kugledyne fra Hugged til både børn og voksne. 

Fast sengetid og beroligende rutiner 

Mange mennesker kan have rigtig god gavn af at indføre en fast sengetid hver aften for at vænne kroppen til at falde til ro på et bestemt tidspunkt. Generelt trives de fleste bedst med en form for rutine, når det kommer til søvn, og sørger du således for at gå i seng mere eller mindre samme tid hver aften, så kan du også regne med, at din krop nemmere vil kunne falde til ro, når du endelig lægger dig til at sove. 

Dertil kan det også være særligt fordelagtigt at indføre nogle beroligende rutiner hver aften, der lader kroppen vide, at det snart er tid til at falde til ro. Disse rutiner kunne eksempelvis inkludere afslappende læsning, rolig musik eller noget helt tredje. Vigtigst er, at disse rutiner ikke inkluderer brugen af elektroniske apparater som eksempelvis mobil, tablet eller TV. Lyset fra disse skærme vil nemlig være med til at vække hjernen på en sådan måde, at det kan være svært at genfinde roen efterfølgende. Sørg derfor gerne for at slukke for dine apparater eller sætte dem på lydløs, således at de ikke forstyrrer dig lige inden, du skal sove.