Hvad er en kvartalsdranker, og er behandling en mulighed?

At være alkoholafhængig kan foregå på flere måder. Kvartalsdranker er blot en af de måder, hvorpå man kan være afhængig af alkohol. Vil du gerne vide mere om, hvad en kvartalsdranker er, og om behandling er en mulighed? Så læs med videre her.

Hvad vil det sige at være kvartalsdranker?

Først og fremmest vil du nok gerne have svar på spørgsmålet: Hvad er en kvartalsdranker? Udtrykket kvartalsdranker er et synonym for en person, der er alkoholafhængig. Ofte drikker en kvartalsdranker store mængder alkohol i en periode efterfulgt af en periode uden alkohol.

Kan en kvartalsdranker få hjælp til behandling?

Hvis du selv, eller hvis du kender en, der har problemer med alkohol, er det vigtigt at opsøge professionel hjælp. Dette kan du gøre enten hos egen læse eller hos et behandlingscenter. Der findes mange behandlingscentre i Danmark, så det er værd at undersøge mulighederne.

At gå i alkoholbehandling er et plus, da dette giver en god udsigt til at holde sig ædru. Prøver du derimod at holde dig ædru på egen hånd, ender det i mange tilfælde i tilbagefald. Og det er skam muligt at få hjælp uanset, om du drikker hver dag, eller om du kun drikker i perioder. 

Der findes ikke nogen form for mirakelkur, der kan hjælpe dig med dit misbrug. Dog kan det sagtens lade sig gøre at holde sig ædru og have et godt liv med hjælp fra både støtte, terapi og motivation. Tøv derfor ikke med at opsøge hjælp fra professionelle.