Tre vigtige ting at have fokus ved valg af psykolog

Hvis du står overfor at skulle finde en psykolog, er det meget vigtigt, at det sker med omhu. Gør det ikke det, er der nemlig en risiko for, at du ender med at træffe et forkert valg.

Det er dog lettere sagt end gjort at finde en den rette psykolog. Det er især tilfældet, hvis det er første gang, du skal vælge blandt de mange psykologer.

Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad, er du heldigvis landet det rette sted. Herunder bliver du nemlig præsenteret for tre ting, der bør være i fokus, når du vælger din psykolog.

#1: Speciale

I forbindelse med valget af en psykolog, er det vigtigt at sikre, at du vælger en psykolog med det rette speciale. Hvis du søger hjælp til stresshåndtering, skal du derfor ikke vælge en psykolog med speciale i PTSD.

Heldigvis er det de færreste psykologer, der ikke skilter med deres speciale. Derfor vil du have relativt nemt ved at finde ud af, hvad psykologens speciale er.

Dette er selvfølgelig et meget vigtigt aspekt, som du derfor ikke bør gå på kompromis med i forbindelse med dit valg af psykolog.

#2: Renommé

Inden du vælger en given psykolog, bør du også tage dig tid til at undersøge hans eller hendes renommé. Det er nemlig vigtigt at sikre, at vedkommende har et godt ry.

Desværre er det ikke noget, der er gældende for alle psykologer. Netop derfor er det afgørende, at du tager dig tid til at undersøge dette på forhånd.

Føler du har svært ved f.eks. at finde en god psykolog i Aarhus, kan du med fordel bruge Healper Århus. Her kan du nemlig også læse anmeldelser fra tidligere klienter.

#3: Match

Selvom du har valgt en psykolog, er det vigtigt at huske, at der ikke er noget i vejen for at skifte. Kan du efter den første session fornemme, at der ikke er et match, bør du selvfølgelig skifte.

I denne forbindelse er der som sådan ikke noget, der er rigtigt eller forkert. Derimod er det en personlig vurdering, hvorfor du skal gøre op med dig selv, hvorvidt der er tale om et match eller ej.

Inden du accepterer den næste session med en psykolog, er det derfor vigtigt at mærke efter, om det er det rette. Kan du ikke fornemme et match, er det bedre at finde en anden psykolog.