Tre tips: Er du interesseret i at starte i et terapiforløb?

Nogle gange kan vi komme i den situation at vi føler et behov for at starte i et forløb med en terapeut, for at komme igennem en situation eller få nogle redskaber til at klare bestemte ting. Uanset hvad din situation er så findes der mange dygtige terapeuter landet over, der kan hjælpe dig med lige præcis det som du har behov for. Her kommer der tre tips til dig, der er interesseret i at starte i et terapiforløb eller måske overvejer det.

Kender du dine muligheder i dit lokalområde?

Nogle gange behøver du ikke at tage så langt væk for at finde den rigtige løsning for dig. Derfor kunne det måske være en ide at undersøge hvilke terapeuter der findes i dit lokale område, som kunne være noget for dig. Hvis er bosat i Østjylland og leder efter en terapeut i nærheden, så kunne et relevant søgeord online være ”psykolog århus”. Uanset hvor du bor i landet så er det muligt at finde en terapeut.

Følger du din mavefornemmelse, når du vælger terapeut?

Når der er tale om terapi, så er det meget vigtigt at du finder en professionel terapeut som du kommer godt overens med, og at du føler, at det er en terapeut, som du kan have tillid til. Det er nemlig vigtigt at der er tryghed og tillid til stede i relationen så får du også mest ud af samtalerne og forløbet på den lange bane. Følg derfor altid din mavefornemmelse, når du er ude at lede efter den rigtige terapeut for dig.

Gør alt i dit tempo

I forlængelse med at du bør følge din mavefornemmelse, så kan det nogle gange også være nødvendigt at gøre tingene i dit eget tempo, uanset hvor lang tid det vil tage. Husk derfor dig selv på at tage det roligt.