Køkkenuniformer skal være praktisk

Når man står i et køkken og skal lave mad, skal tøjet være praktisk. Det kan blive travlt i et kokkekøkken og det vil få sovsen til at sprøjte på tøjet og sveden hagle af panden. Det er derfor vigtigt at alt passer sammen. Tøjet skal sidde tæt, så det ikke kommer i vejen for maden, men det skal sidde løst nok, så man også kan trække vejret. Når det er sagt, skal det stadig være komfortabelt kokketøj. Når tøjet er praktisk, er farven ligegyldig, med lige på nær hvis den er hvid. Så skal den nemt kunne rengøreres, så den forbliver hvid.

Nem rengøring

Efter en lang arbejdsdag gider man ikke bruge tid på at rengøre sit arbejdstøj. Det skal være nemt. Det skal kunne smides til vask, uden at man skal tænke på, om det er en specialvask eller skal lægges i blød først. Som kok er chancen for at få beskidt arbejdstøj meget høj. Det skal være nemt at gøre rent, da det ved største sandsynlighed blive beskidt efter en lang arbejdsdag. Det er vigtigt at kokketøjet er rent og ser rent ud. Det er det bedste, når man arbejder med mad. Omgivelserne omkring maden skal være så rent så muligt, for at det ser mest professionelt ud. Ligeledes skal tjenernes uniform også være rene, når de leverer maden ved bordet.

Sammenhæng i kokketøj og tjeneruniform

Det giver altid et godt indtryk, når tjenere ser knivskarpe ud i deres uniform. Det ser professionelt ud og giver kunden et godt indtryk fra starten. Det er muligt, at kunne for kokke og tjenere til at matche i deres tøj ved at handle med samme forhandler. Det vil ikke have meget at sige for kunden på restauranten, men ved at få tjenere og kokke at matche, vil det skabe en ensformighed og et professionelt look blandt personalet.