Har du en stor passion for vin? Sådan får du dit drømme vinrum

Vin er ikke bare noget man kun drikker for nydelsen. Vin er så meget mere. Hvis du går bare lidt op i vin, ved du at vin kan så meget mere end bare at blive drukket. Vin er en passion og en livsstil. Derfor går det ikke at du opbevare din vin ved stuetemperatur i køkkenet eller et andet sted hvor der er skiftende temperaturer. Vin skal nemlig opbevares ideelt ved den samme temperatur – helst køligt. Vin kan ligeledes tage skade af at stå i køkkenet hvor der er mados. Korkproppen i vinflasken er organisk, og kan derfor suge mados og andre lugte, hvoraf vinen kan komme til at smage og dufte af mad.

Opbevaring i et rum for sig selv

Vin har bedst af at stå køligt, fugtigt og mørkt. Dog kan dette være svært hvis du ikke har en dissideret vinkælder under huset. Dog er der andre muligheder, hvorpå du kan opbevare din vin. Hvis du har et rum til overs i dit hus eller i din lejlighed, kan du sagtens bruge dette til opbevaring af vin. Inde i rummet skal der være mørklægningsgardiner og eventuelt en aircondition, for at du kan holde din vin på den samme kølige temperatur.

Vinkøleskab eller vinreoler

Hvis du har ordnet et rum, sådan så du kan have vin opbevaret korrekt derinde, kan du sagtens opbevare din vin på vinreoler. Her er det vigtigt at vinen ligger ned. På den måde rører vinen hele tiden korkproppen, og dermed vil korkproppen forblive våd. På den måde risikere du ikke at vinen kommer til at smage af ”prop”.

Hvis du ikke har et rum til opbevaring af vin, kan du sagtens opbevare din vin i et vinkøleskab. Køb et vinkøleskab med UV-filter i glasset, så sollys ikke kan trænge ind i vinkøleskabet.