Skal man selv betale for sin forsvarsadvokat?

Hvis du er blevet tiltalt i en straffesag, har du ret til en advokat. Af denne grund får du som regel beskikket en forsvarer. Selvom du gør dette, er du ikke tvunget til at lade denne forsvarer føre din sag. Ønsker du at skifte ham eller hende ud, kan du sagtens gøre dette.

I denne forbindelse er der stor forskel på folk. Der er mange, der vælger den beskikkede forsvarer, mens andre ønsker at skifte til en anden advokat. Om du vælger det ene eller det andet, er op til dig selv at vurdere. Det er nemlig 100% din beslutning.

En forsvarer får salær fra det offentlige

Når en forsvarer bliver tilknyttet en straffesag, får han eller hun sit salær fra det offentlige. Til en start er det derfor det offentlige, der betaler advokaten. Om det i sidste ende er dig, der skal betale, afhænger af, hvordan sagen falder ud.

Hvis du taber sagen, er det dig, der skal betale til det offentlige. Vinder du derimod sagen, skal du ikke betale noget tilbage til det offentlige. Om man selv skal betale for sin forsvarer, afhænger derfor af, om man bliver frifundet eller ej.

Hvad koster en forsvarsadvokat?

Først og fremmest skal det understreges, at det ikke er sikkert, at det koster dig noget. Ender du med at blive frifundet, vil det være det offentlige, der betaler. Taber du sagen, skal du betale salær til din forsvarer, hvilket vil ske ud fra takster, der er bestemt af domstolene.

Det betyder, at dit valg af forsvarer ikke har indflydelse på prisen, da der gælder samme takster for alle forsvarere. Af denne grund skal du ikke have fokus på økonomi, når du skal vælge din forsvarer. Derimod skal du kun have fokus på, om vedkommende er dygtig eller ej.

En forsvarsadvokat skal vælges med omhu

Når du skal hyre en forsvarer, skal det ske med omhu. Du skal sikre, at vedkommende har gode forudsætninger for at føre din sag. F.eks. kan du rette henvendelse til Forsvareren.dk, der udelukkende beskæftiger sig med forsvarssager – og ikke andet.

Desuden gør du klogt i at vælge en advokat med stor erfaring. Får du en forsvarer, der har erfaring med den type sager, du sidder med, vil det øge dine chancer for succes. Derfor er det helt afgjort et aspekt, der er værd at have fokus på, når man skal vælge sin forsvarer.