FacebookTwitter

Alpeentusiasternes første skiferie i Norge

By on 16. Oct 2013 in Rejser | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

I mange år har min familie svoret, at de aldrig ville tage på skiferie andre steder end i Alperne. Vi har altid elsket de lange boulevarder, det gode vejr og de skønne sneforhold. Men nu ser det altså ud til, at vi skal afbryde en lang række af Alpe-ferie. I år går skiferien nemlig til Norge.

Lige til at starte med, var noget af familien ikke just begejstrede. Men, der er kommet småbørn til, og så er det altså bare nemmer at skulle køre et par timer i stedet for de op mod 20 timer, som vi før har kørt for at komme til Alperne.

Og til min store overraskelse, så virker det faktisk til, at der er masser af udfordring at hente i Norge. For det første tilbyder destinationerne i Norge åbenbart højere snesikkerhed end i Alperne, og man kan altså tage på skiferie i Norge helt fra november til maj.

Vi har altid godt vist, at Norge var en af danskernes foretrukne skiferiedestinationer, og har hørt venner fortælle, at man kunne opleve alt fra grønne til sorte pister på mange af destinationerne.

Udover, at skiløbet skulle være helt okay – også sammenlignet med Alpe-standarder – så skulle en skiferie i Norge byde på en natur så smuk, at man næsten ikke tror sine egne øjne. De norske fjelde dækket i sne og med solen, der skinder ned på de hvide trækroner. Jeg har bestemt ikke svært ved at forestille mig, at det er et smukt syn.

Vi vælger som sagt også Norge, fordi transporten er optimal. Vi kan køre hele vejen, og hvis vi tager færgen, får vi endda en god lang pause, hvor ungerne kan få løbet noget krudt af sig, og de mindset kan få mad mm.

Så nu skal hele Alpe-familien altså på deres første skiferie til Norge – og vi glæder os. Det skal nok blive fuldstændig ligeså godt. Så længe skiene er slebne og sneen er god, så er alting godt.

Submit a Comment