FacebookTwitter

En moderne klassiker

By on 19. Sep 2013 in Mode & Skønhed | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Da jeg første gang så bæltetasken tilbage i modebilledet for et par år siden, tænkte jeg først, at det måtte være en joke. På det tidspunkt havde bæltetasken nemlig status som noget tyske turister gik med og gerne farvekoordineret med deres kondidragt, eller som noget ens mor prøvede at tvinge én til at tage med på ferie, så man ikke skulle blive røvet af en lommetyv.

Men ret hurtigt efter at bæltetasken blev gen-introduceret, begyndte fashionista’er og modefans overalt at bære den udskældte taske med stolthed. Denne gang skulle tasken ikke bæres rundt om livet, som navnet ellers indikerer men skråt over brystet. Jeg varmede også overraskende hurtigt op overfor denne nye version af bæltetasken, og i løbet af et par uger fra jeg havde set den blive båret på denne måde, var jeg også med på dillen. Det er nu tre år siden jeg købte min første bæltetaske fra American Apparel, og jeg kan huske at den både var elsket og hadet af folk omkring mig. Mange af mine mindre modebevidste venner og bekendte synes det var noget meget mærkeligt noget, at jeg skulle til at gå med denne –i deres øjne –grimme taske, og at jeg oveni købet skulle bære den på denne højst besynderlige måde.

Men tasken vandt hurtigt indpas i gadebilledet, og pludselig blev den nærmest symbol på at være med i en slags indforstået, hemmelig modeklub, af folk der ”vidste besked”. Da jeg boede i USA for et år siden, skulle jeg så opleve præcis den samme reaktion på min bæltetaske, som jeg oplevede i Danmark for mere end tre år siden. Men det eneste jeg kunne sige til mine amerikanske venner på det tidspunkt var bare: ”Vent og se. Den bliver en moderne klassiker”.

 

Photo credit: http://www.lifehack.org

Submit a Comment