FacebookTwitter

Historien om O. P. Anderson

By on 1. Oct 2014 in Mad og drikke |

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Historien om O. P. Anderson går langt tilbage i tiden. Selvom man i dag forbinder navnet med den populære svenske akvavit, er O. P. Anderson oprindeligt opkaldt efter Oluf Peter Anderson, som levede i 1797 til 1876, og igennem sin karriere var en svensk industrimand inden for skibsrederi samt spritfabrikant. Det var hans søn Carl August, der valgte at opkalde akvavitten O. P. Anderson efter ham, og han lanceret den i forbindelse med Göteborgsutställningen i 1891. At akvavitten er helt tilbage fra 1891 gør, at den i dag er Sveriges ældste akvavit i produktion.

Efter at have fremstillet den klassiske O. P. Anderson akvavit har den svenske producent Vin & Sprit AB med tiden opfundet en økologisk pendant til denne, som hedder O. P. Anderson KLAR. Med denne nye variant har de taget afsæt i den originale opskrift, men tilsat en delikat smag af dild og citronskal, som er med til at give den en frisk og afrundet smag.

O. P. Anderson er en akvavit, som er kendt af folket for ikke at være så skarp og sprittet i smagen som almindelige akvavitter, hvilket også har gjort den populær, og især i de nordiske lande. I Danmark blev den endda kåret som den bedste akvavit af Ekstra Bladet i januar 2011. Rent smagsmæssigt består akvavitten primært af krydderier som kommen, og sekundært af fennikel og anis. Alkoholindholdet i en O. P. Anderson er opgjort til 40% af volumen.